دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1764 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 41 |
پاورپوینت بررسی cpu و انواع آن در 41 اسلاید قابل ویرایش
cpu چیست؟
یک (central processing unit (CPU که گاهی اوقات آن را پردازنده نیز مینامند ؛ یکی از اچزاء رایانههای رقمی میباشند که فرامین را در رایانهها تفسیر مینماید واطلاعات را مورد پردازش قرار میدهد. واحدهای مرکزی پرداش ویژگی پایهای قابل برنامه ریزی شدن را در رایانههای رقمی را فراهم میکنند ؛ و یکی از مهمترین اجزاء رایانهها در حافظه? اولیه ؛امکانات ورودی/خروجی هستند .یک پردازنده? مرکزی مداری یکپارچه میباشد که معمولا به عنوان ریزپردازنده شناخته میشود. امروزه عبارت CPUها معمولا برای ریزپردازندها به کار میروند.عبارت «central process unit»(واحد پردازنده? مرکزی) یک رده? خاص از ماشین را معرفی میکند که میتواند برنامههای رایانه را اجرا کند .این عبارت گسترده میتواند به راحتی به بسیاری از رایانههایی که که بسیار قبل تر از عبارت "CPU" بودند تعمیم داد . به هر حال ؛این عبارت و شروع استفاده از آن در صنعت رایانه حداقل از اوایل سال ???? رایج شد. شکل ,طراحی و پیاده سازی پرازندهها نسبت به طراحی اولیه تغییر کردهاست ولی عملگرهای بنیادی آن همچنان به همان شکل باقی ماندهاست .
تاریخچه
پیش از ظهوراولین ماشین که به پردازندههای امروزی شباهت داشت ؛ کامپوترهای مثل انیاک(ENIAC) مجبور بودند برای اینکه کارهای مختلفی را انجام دهند دوباره سیم کشی کنند . این ماشینها اغلب به رایانه هایی؛ با برنامه ثابت اطلاق میشد تازمانیکه توانایی اجرای چند برنامه را پیدا کردند. عبارت "CPU" از زمانی برای ابزار اجرا کننده نرم افزار(برنامه رایانه) تعریف شد ؛که اولین برنامه ذخیره شده در رایانه بوجود آمد.ایده برنامه ذخیره شده مربوط به زمان طراحی ENIAC بود . در?? ژوئن سال ???? (? تیر ماه ????) قبل از اینکه انیاک کامل شود , دانشمند ریاضیدان جان فون نیومان در مقالهای آن را شرح داده بود .
دستگاههای رقمی حال حاضر ؛ همه با پردازندههایی توزیع شدهاند که به مدار گسسته و بنابراین به تعدادی تغییر المان برای متفاوت بودن وتغییر حالات احتیاج دارند . قبل از تچاری شدن ترانزیستور ؛ برای تغییر المانها از electrical relays و vacum tubes به صورت عمومی استفاده میشد . اگرچه اینها از مزایایی چون سرعت - به خاطر ساز و کار عمومی شان برخوردار بودند ولی به خاطر بعضی مسایل غیرقابل اطمینان بودند
ترانزیستور و مدارات مجتمع گسسته پردازنده ها
در طول این مدت ، یک روش برای تولید تعداد زیادی ترانزیستور روی یک فضای فشرده نظر اکثریت را به خود جلب کرد. مدارات مجتمع (IC)ها ،این امکان را فراهم کردند که تعداد زیادی از ترانزیستورها روی یک پایه نیمه رسانا لایه لایه شده یا «چیپ»ساخته شوند. در ابتدا تنها مدارات غیر تخصصی پایه مانند گیتهای منطقی NOR به صورت مدارات مجتمع ساخته شدند. پردازندههایی که بر اساس چنین واحد سیستم پایهای مدارات مجتمع ساخته شدند به طور کلی جزو مدارات مجتمع مقیاس کوچک (SSI) محسوب میشدند.مدارات مجتمع SSI مانند آنچه که در راهنمای کامپیوتر آپولو آورده شده ،معمولا شامل ترانزیستورها با تعداد ضرایبی از ?? میباشند. ساخت یک پردازنده یکپارچه و بی عیب و نقص بدون استفاده از مدارات مجتمع SSI نیازمند هزاران چیپ مجزا میباشد ، اما همچنان مقدار حجم و توان مصرفی بسیار کمتری نسبت به طراحی به وسیله مدارات ترانزیستوری گسسته نیازمند است.چنین تکنولوژی میکرو الکترونیک پیشرفتهای باعث افزایش تعداد ترانزیستورهای موجود در ICها شد و بدین ترتیب کاهش تعداد ICهای منفردی را در پی داشت که به یک پردازنده
ریزپردازندهها :
پیدایش ریز پردازندهها در سال ???? به طور قابل توجهی در طراحی و پیاده سازی پردازندهها تاثیر گذار بود. از زمان ابداع اولین ریزپردازنده (اینتل????)در سال ???? و اولین بهره برداری گسترده از ریزپردازنده اینتل ???? در سال ???? ، این روند رو به رشد ریزپردازندهها از دیگر روشهای پیاده سازی واحدهای پردازش مرکزی (CPU) پیشی گرفت ،کارخانجات تولید ابر کامپیوترها و کامپیوترهای شخصی در آن زمان اقدام به تولید مدارات مجتمع با برنامه ریزی پیشرفته نمودند تا بتوانند معماری قدیمی کامپیوترهای خود را ارتقا دهند و در نهایت ریز پردازندهای سازگار با مجموعه دستورالعملها ی خود تولید کردند که با سخت افزار و نرم افزارهای قدیمی نیز سازگار بودند. با دستیابی به چنین موفقیت بزرگی امروزه در تمامی کامپیوترهای شخصی CPUها منحصرا از ریز پردازندهها استفاده میکنند.
در حالیکه پیچیدگی ، اندازه ، ساختمان و شکل کلی ریزپردازندهها نسبت به ?? سال گذشته کاملا تغییر کرده ، این نکته قابل توجهاست که طراحی بنیادی و ساختاری آنها تغییر چندانی نکردهاست. امروزه تقریبا تمام ریزپردازندههای معمول میتوانندپاسخگوی اصل نیومن در مورد ماشینهای ذخیره کننده برنامه باشند.
مطابق قانون مور که در حال حاضر نیز مطابق آن عمل میشود ، روی کرد استفاده از فناوری جدید کاهش در مدارات مجتمع ترانزیستوری مد نظر است. در نهایت مینیاتوری کردن مدارهای الکترونیکی باعث ادامه تحقیقات و ابداع روشهای جدید محاسباتی مانند ایجاد کامپیوترهای ذرهای (کوانتومی) شد . به علاوه موجب گسترش کاربرد موازی سازی و روشهای دیگر که ادامه دهنده قانون سودمند کلاسیک نیومن است گردید.
گرماگیر پردازنده
پردازنده ها در زمان کار کردن گرمای زیادی تولید می کنند و اگر این گرما دفع نشود ممکن است پردازنده بسوزد. برای خنک نگه داشتن پردازنده از چند روش استفاده می کنند :
?- استفاده ازFan : قرارگیری یک پنکه کوچک بر روی پردازنده باعث حرکت هوا و هدایت گرما به بیرون می شود.
?- استفاده از گرماگیر: گرماگیر وسیله ای فلزی است که حرارت تولید شده را به وسیله یک قطعه الکتریکی جذب و به بیرون می فرستد. گرماگیر دارای پره های فلزی یا سرامیکی است .
?- استفاده از مواد پرکننده: این مواد بین پردازنده و پنکه قرار می گیرد وباعث خنک شدن پردازنده می شود.این ماده با نام چسب نیز شناخته میشود.
پردازنده های تقلبی
جهت تشخیص پردازنده های تقلبی از اصل می توان از روش های زیر استفاده نمود:
?-روش چشمی:کج بودن نوشته های روی پردازنده- کم رنگ بودن نوشته ها- وجود خراش -وجود رنگ پریدگی چاپ قبلی- کوچک و بزرگ بودن حروف و عددها
?- شماره سریال: جهت دریافت شماره سریال های واقعی می توانید از برنامه ID CPUاستفاده نمایید و یا به سایت پردازنده مربوطه متصل شوید.
?- اطلاعات بایوس.
?- اطلاعات برنامه های عیب یاب.
بررسی تکنولوژیهای موجود در پردازندههای intel وAMD
ا(multimedia Extention) MMX در لغت به معنای ارتقا دهنده چند رسانهای است، این ویژگی توسط شرکت intel در اولین سری از پردازندههای Pentium قرار داده شد، که باعث شد این پردازندهها به نام PentiumMMX معروف شوند، در اصل تکنولوژی MMX مجموعهای از دستورالعملهاست که باعث افزایش کارایی پردازنده در کاربردهای صوتی و تصویری میشود، این ویژگی اولین قابلیتی بود که در ساختار پردازندههای موجود در آن زمان قرار گرفت و هم اکنون نیز این قابلیت در تمام پردازندههای جدید امروزی وجود دارد.
2- SSE Technology :
ا به معنای مسیری است که باعث افزایش استفاده از دستورالعملهای توسعه دهنده SIMD میشود. در کل دستورالعملهای SIMD نوعی تکنولوژی ارتقادهنده در کاربردهای مختلف است و استفاده از این دستورالعملها باعث اجرای بهتر نرمافزارهایی میشود که از این تکنولوژی بهره میبرند. در حالت کلی تکنولوژی SSE به سه نوع مختلف تقسیم میشود که هر کدام از این سه نوع تکنولوژی دستورالعملهای بیشتری را نسبت به دیگری در اختیار پردازنده قرار میدهند.
3- 3DNOW : این تکنولوژی اولین بار توسط شرکت AMD در پردازندههای آن شرکت تعبیه شده است. این تکنولوژی باعث افزایش قابلیت پردازنده در کاربردهای گرافیکی و چند رسانهای میشود و با وجود این تکنولوژی، پردازنده با سرعت بیشتری پردازشهای گرافیکی و چند رسانهای را انجام میدهد.
4- CNQ Technology : اCNQ یا Cool’n quiet تکنولوژیست که اولین بار توسط شرکت AMD در پردازندههای 64 بیتی و sempron سوکت 754 این شرکت قرار گرفت. این تکنولوژی هیچگونه تاثیری در تغییر کارایی پردازنده ندارد، در اصل تکنولوژی CNQ با تغییر فرکانس کاری پردازنده برحسب میزان مصرف باعث کاهش مصرف پردازنده و همچنین خنک شدن پردازنده میشود به همین علت است که شرکت AMD این تکنولوژی را به نام Cooi’n quiet نامگذاری کرده است زیرا کاهش فرکانس که برابر با کاهش دمای پردازنده است تاثیر به سزایی در کاهش دور فن پردازنده دارد که این عامل خود باعث کاهش صدای ایجاد شده توسط سیستم میشود.
TM : ا (Thermal monitor) TMدر پردازندههای Pentium 4 شرکت intel وجود دارد. این ویژگی نمایش دهنده دمای داخلی پردازنده است یعنی درصورتی که مادربورد شما از این ویژگی پشتیبانی کند در داخل Blos یا ویندوز شما میتوانید دمای پردازنده خود را مشاهده کنید. (این ویژگی در دو نسخه Tm1 وTm2 در پردازندههای intel وجود دارد)
HT :ا(Hyper Threading) HT در لغت به معنای شاخه کردن پیشرفته است. این تکنولوژی توسط شرکت intel در ساختار پردازندههای Pentium 4 قرار گرفت، در اصل این تکنولوژی باعث تبدیل پردازنده به دو پردازنده مجازی در داخل ویندوز میشود که درصورت مشاهده جزئیات پردازنده ویندوز آن را به عنوان دو پردازنده میشناسند که این عامل باعث ارتقای کارایی پردازنده در نرمافزارهایی میشود که از این تکنولوژی بهره میبرند.
Em64T : تکنــولوژی64 بیــتی حافظه توســـعه یافـته
(Extended memory 64bit Technology)
همانطور که از اسم آن مشخص است، تکنولوژی است که این امکان را به پردازنده میدهد تا بتواند حجم بیشتری از 4 گیگابایت حافظه را آدرس دهی بکند پردازنده سیستم با استفاده از این تکنولوژی میتوان روی یک سیستم عامل 64 بیتی تا حدود 1 ترابایت حافظه اصلی (Ram) و حافظه مجازی (virtual memory) را آدرس دهی کرد که تاثیر به سزایی در کارایی دارد.
تفاوت های CPU های AMD وIntel عبارتند از:
1-AMD براساس معماری اجرایی 9 مرحله ای ساخته شده است اما معماری پردازنده های Intel شش مرحله ای می باشد.بدین معنا که AMDدر هر چرخه کاری 9عملیات را انجام میدهد در حالی که Intel فقط 6 عمل را می تواند انجام دهد.
2-AMD از640Kb Cache برخوردار است در حالی که Intel ، از 532Kb بر خوردار است هر چقدر که میزان Cache پردازنده بیشتر باشد ، پردازنده کارایی بیشتری خواهد داشت اطلاعات بیشتری میتواند ذخیره کند ودیگر لازم نیست پردازنده برای بدست آوردن اطلاعات یا دستور ها مدت زمان بیشتری را رفت و برگشت به حافظه برد اصلی برای جذب اطلاعات یا دستور العمل ها صرف کند
3- AMD از مس برای اتصال ترانزیستور های بکار رفته در پردازنده ها استفاده میکند در صورتی که در ساختمان پردازنده های Intel آلومینیوم بکار رفته است.مس هادی الکترسیته بهتری است ، ازاین رو پهنای اتصالهای بین ترانزیستورها را به میزان چشمگیری کاهش می یابد .که این امر باعث مصرف کمتر مواد اولیه و در نتیجه منجر به کاهش هزینه می شود این دلیل ارزان تر بودن AMD نسبت به P4 است.
4- از دیگر تفاوت های میان AMD وIntel میتوان به راندمان Cache بروی چیپ اشاره کرد ، AMD از معماری انحصاری استفاده میکند که راندمان بیشتری نسبت بیشتری نسبت به طراحی معماری غیر انحصاری Intel دارد.
5-AMD از تکنولوژی پردازش موازی در مقایسه با Hyper -Threading اینتل استفاده میکند ، در بسیاری از کاربردهای امروزی فعال بودن Hyper -Threading کارائی پائین تری ارائه میدهد ، نتایج تحقیقات بیشمار منتشر شده در نشریات رایانه ای و پایگاهای اطلاعاتی معتبر بیانگوی این پدیده هستند.
6-یکی دیگر از مهمترین نکات برتر پردازنده های AMD واحد ممیز شناور آن است که از FPU اینتل بسیار قویتر میباشد که این امر باعث اجرای سریع تر برنامه های چند منظوره( MultiMedia) میشود.