دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 8596 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 182 |
پاورپوینت بررسی تجزیه مقادیر کم در 182 اسلاید قابل ویرایش
کلیات
اهمیت تجزیه مقادیر کم در علوم و فناوری
تجزیه و تعیین مقادیر کم مواد سمی در نمونه های زیست محیطی
صنایع غذایی
بیولوژی
صنایع الکترونیک و کامپیوتر
بخش اول
خطاهای سیستماتیک در تجزیه مقادیر کم
1-1 مقدمه
1-1-1 تعریف عمومی از تجزیه مقادیر کم
1-1-2 روشهای دستگاهی تعیین مستقیم
1-1-3 روشهای چند مرحله ای
1-1-4 مراحل اضافی و مهم عمومی
یک روش عمومی برای این منظور تعریف نشده است بلکه ترکیبی از چندین روش بکار می رود.
1-2خطاهای سیستماتیک و اجتناب از آن
منابع اصلی خطای معین عبارتند از:
روشهای نمونه برداری و نگهداری
آلودگی نمونه بوسیله ابزار یا ظروف
جذب و با واجذب مواد از سطح ظروف
از دست دادن مواد از طریق نبخیر
واکنشهای شیمیایی ناکامل و یا ناخواسته
تاثیر ماتریکس بر ایجاد سیگنال اندازه گیری
کالیبراسیون نادرست
1-2-1 تبخیر
1-2-2 جذب
1-2-3 ظروف نمونه و اثر زمینه
1-2-4 اثر محیط ( گرد و غبار و ... )
1-2-5 آلودگی بر اثر ظروف نمونه
1-2-6 مشکلاتی در ارتباط با تغییر عدد اکسایش و ظرفیت واکنشگرها
1-3 خطاهای معین ناشی از روش تجزیه ای
1-3-1 نمونه برداری و انبارداری و پیش آماده سازی
1-3-2 تخریب
1-3-2-1 تخریب از طریق ذوب
1-3-2-2 تخریب از طریق جذب رطوبت
1-3-2-3 تخریب از طریق احتراق با اکسیژن
1-3-2-4 تبخیر حرارتی
1-3-3 جداسازی
1-3-3-1 رسوبگذاری و همرسوبی و الکترولیز
1-3-3-2 استخزاج مایع- مایع
1-3-3-3 جداسازی از طریق تبخیر
1-3-3-4 سایر روشهای جداسازی ...
1-4 قواعد اساسی برای تشخیص و حذف خطاهای سیستماتیک
1) توجه به دقت نتایج
2) تائید صحت نتایج روش حداقل با یک یا دو روش استاندارد
3) حداقل زمان نگهداری نمونه و در دمای 15- درجه سلسیوس
4) با حداقل اصلاحات در مراحل اجرائی کار
5) پی گیری روشهای مختلف
6) بکار بردن روشهای میکرو شیمیایی
7) جلوگیری از خرج نمونه از چرخه اندازه گیری
8) به حداقل رساندن اثر نمونه
9) تمیزکار ی ظروف با روشها و مواد مناسب
10) استفاده از واکنشگرها و حلالهای خالص
11) کار در اتاقهای عاری از گرد و غبار
اجتناب از آلودگی
رعایت نکات زبر برای این منظور ضروری است
نگهداری جداگانه نمونه ها و استانداردها
اجتناب از بکار بردن تجهیزات شیمیایی نظیر بورت و...
استفاده از دستکشهای پلی اتیلنی یکبار مصرف
استفاده از لباسهای یکبار مصرف
تکنیکهای به حداقل رساندن از دست دادن
1) زمان تماس کوتاه
2) استفاده از ظروف با جداره مناسب در صورت ضرورت انبارداری ( پلی فلورو کربن و ... )
3) نگهداری در حداقل دمای ممکن و مناسب در صورت ضرورت انبارداری ( دمای زیر صفر )
4) نگهداری در شرایط مناسب در صورت عدم امکان انجماد و ...
5) حداقل فاصله زمانی بین نمونه برداری و تجزیه