خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری درباره سود حسابداری و مالیات حسابداری و تفاوت های آن با فرمت docx در قالب 58 صفحه ورد
تعداد صفحات | 58 |
حجم | 151/563 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | doc |
تئوری نمایندگی در رابطه مدیر(وکیل)- اعتبار دهنده(موکل) برای حل مسئله نمایندگی قراردادهای وام را پیش روی می گذارد. با فرض اینکه هزینه ی اجرای سایر قراردادها صفر است، مثلاً از بابت قرارداد پاداش به منظور ایجاد انگیزه، هزینه نمایندگی وجود ندارد، می توان تصور کرد که مدیر طوری عمل کند که گویی مالک کل سرمایه شرکت است. لذا مدیر برای طراحی روی مشخصه های عملیاتی و ساختار مالی شرکت بگونه ای که سهامداران عادی به هزینه ی اعتباردهندگان منفعت ببرند انگیزه هایی دارند. با توجه به اینکه سیاستهای سرمایه گذاری، تامین مالی و تقسیم سود شرکت درون زا است، می توان چهار منبع تضاد بالقوه شامل تقسیم سود، رقیق شدن ادعا، جانشینی دارایی و سرمایه گذاری کمتر از حدّ بین مدیر و اعتبار دهندگان را متصور بود.
(الف) توزیع سود سهام: اگر شرکتی وام تحصیل کند و وام مزبور با این فرض قیمت گذاری شود که مدیر سیاست تقسیم سود قبلی را حفظ خواهد کرد ارزش وام بواسطه ی نرخ سود تقسیمی کاهش می یابد و به تبع تامین مالی وجوه توزیع شده تنها از طریق کاهش سرمایه گذاری صورت می گیرد. در نهایت، اگر مدیر همه ی دارایی ها را بفروشد و به شکل سود سهام نقدی بین سهامداران عادی توزیع کند، وام دهندگان را با ادعاهای بی ارزشی باقی خواهند گذاشت؛ (ب) رقیق شدن ادعا: اگر شرکت تسهیلات مالی دریافت کند و اعتبار دهنده وام مزبور را بر مبنای این فرض که هیچگونه وام جدیدی به تعهدات شرکت اضافه نخواهد شد ارزیابی کند، ارزش ادعای اعتبار دهنده بواسطه تحصیل وام های جدید با الویت یکسان یا بالاتر، کاهش خواهد یافت؛ (ج) جانشینی دارایی: در صورتی که پس از دریافت وام مدیر در پروژه هایی درگیر شود که ریسکی بیشتر از حدّ مورد انتظار اعتبار دهنده در زمان تحصیل وام، بر شرکت وارد کند قاعدتاً ارزش ادعای وام دهنده کاهش می یابد.
(د) سرمایه گذاری کمتر از حدّ: معمولاً بخش عمده ی ارزش شرکت از دارایی های نامشهودی که به شکل فرصتهای سرمایه گذاری آتی متصور هستند تشکیل می شود. مدیر در زمانهایی با پروژه های سرمایه گذاریی مواجه است که ارزش فعلی خالص مثبت دارند منتهی منافع حاصل از آنها صرفاً یا عمدتاً به اعتباردهندگان تخصیص می یابد. با وجود پروژه هایی با NPV بیشتر، که از لحاظ منافع مالکین برای مدیر جذابیت بیشتری دارند، انگیزه ی نپذیرفتن پروژهای کم ریسک، که برای بازپرداخت بهره وام ها کفایت می کند، وجود دارد. [در قالب تئوری اقتصادی بازی ها]، می توان فرض کرد که اعتبار دهندگان منطقی از انگیزه های مدیر اگاهند. آنها در بررسی تقاضا برای وام می دانند که مدیر از انجام هر گونه اقدامی که به نفع سهامداران عادی تمام شود دریغ نخواهند کرد. لذا جهت انعکاس احتمال انتقال ثروت متعاقب به مالکین، قیمتهای کمتری را برای قرارداد وام پیشنهاد می کنند.
فهرست مطالب
چارچوب نظری تفاوت های سود حسابداری و مالیاتی
2-6-1)منابع بالفعل تفاوت های سود حسابداری و مالیاتی
2-6-1-1) دلایل زمانبندی
2-6-1-2)اهداف غیردرآمدی مالیات
2-6-1-3)دکترین رجحان محتوا بر شکل و اقدامات پیشگیرانهی ضد مالیات پرهیزی
2-6-1-4) تفاوت سیستم حسابداری
2-6-1-6)دلیل بنیادین
2-6-2)منابع بالقوهی تفاوت ها
2-6-2-1) مدیریت سود
2-6-2-1-1) تعریف
2-6-2-1-2) محمل های مدیریت سود
2-6-2-1-3)عوامل زیر بنایی
2-6-2-1-4)انگیزه ها
2-6-2-2)مدیریت مالیات
2-6-2-2-1) تعریف
2-6-2-2-2) اصول عمومی مالیات پرهیزی
2-6-2-2-3)چارچوب مالیات پرهیزی شرکت سهامی عام
2-6-2-2-4)پیامدهای مالیات پرهیزی
2-6-2-3) تاثیر متقابل مدیریت مالیات و مدیریت سود
2-7) تصریح تفاوت ها
پیشینه
منابع