دانلود نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت با عنوان مبانی نظری و چارچوب مبانی نظری مسیر شغلی یا کارراهه ورد قابل ویرایش با فرمت doc بصورت جامع و کامل با منابع بروز و جدید
تعداد صفحات | 22 |
حجم | 94/52 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
چارچوب مبانی نظری مسیر شغلی یا کارراهه موضوع این نوشتار است. مسیر شغلی یا کارراهه شغلی به مجموعهای از کارها و مشاغلی اشاره میکند که افراد در مدت زندگی کاری خود بر عهده میگیرند (عباسپور،1387: 181). مسیر شغلی برای سازمان ارزشمند است زیرا: اطمینان میدهد استعداد مورد نیاز دردسترس میباشد؛ توانایی سازمان جهت جذب و نگهداری کارکنان با استعداد بالا را افزایش میدهد؛ اطمینان میدهد که اقلیتها و زنان، فرصتهای رشد و توسعه را دارند؛ سرخوردگیهای کارکنان را کاهش میدهد؛ تنوع فرهنگی را افزایش میدهد؛ حسن نیت سازمانی را ارتقا میدهد (دیسنزو و رابینز، 1388: 366).
در یک دستهبندی مسیرهای شغلی به چهار نوع تقسیم میشوند :
1. ثابت (افقی) ، 2. ارتقایی (عمودی) ، 3. گردشی (چرخشی) و 4. انتقالی
در مسیر شغلی ثابت، فرد شغلی را انتخاب میکند و تا انتهای مسیر شغلی خود آن شغل را ادامه میدهد، مثلاً شخصی به عنوان معلم استخدام میشود و تا انتها معلم میماند و وارد شغل دیگری نمیشود.
مسیر شغلی ارتقایی، پس از اینکه فرد وارد سازمانی شد و پستی را در اختیار گرفت، در سلسله مراتب سازمانی رشد پیدا میکند و به پستهای بالاتر ارتقا مییابد.
در مسیر شغلی گردشی، فرد در قسمتها و پستهای مختلف سازمانی مشغول بکار میشود. برای مثال فرد در پستهای مختلفی از قبیل مدیر اداره آموزش، مدیر اداره پژوهش، مدیر اداره امور اداری، مدیر تولید در یک سازمان مشغول به کار است و شاید هم به پست اول خود در سازمان بازگردد.
در مسیر شغلی انتقالی، فرد با m شغل و t پست سازمانی سروکار دارد. فرد از سازمانی به سازمان دیگر انتقال پیدا میکند و در پستهای گوناگونی مشغول بکار میشود.
فهرست مطالب
2-18-1- تعریف مسیر شغلی 2
2-18-2- توسعه مسیر شغلی 3
شکل 2-8 : مدل توسعه مسیر شغلی 4
2-18-3- توسعه مسیر شغلی در مقایسه با توسعه کارکنان 5
2-18-4- انواع مسیرهای شغلی 5
2-18-5- مراحل سنتی مسیر شغلی 6
2-18-6- مراحل برنامه ریزی مسیر شغلی 8
2-19- سوابق تحقیق 10
منابع و مأخذ 15
منابع