دسته بندی | علوم پزشکی |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 558 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 76 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 76 صفحه
بسم الله الرحمن الرحیم شاخص ها و آشنایی با تعاریف آنها 2 پرسشى که بیشتر اوقات پیش مىآید این است که : سطح سلامتى داده شده به جامعه چقدر است؟ نشانگرها نه تنها براى اندازهگیرى وضعیت بهداشت جامعه بهکار مىآیند بلکه براى مقایسهٔ وضع سلامت یک کشور با کشورى دیگر، براى سنجش نیازهاى بهداشتی، براى تخصیص دادن منابع محدود، و براى پایش و ارزشیابى خدمات بهداشتى و پایش و ارزشیابى برنامهها و فعالیتها هم مورد نیاز هستند. نشانگرها کمک مىکنند تا دامنهٔ دستیابى به اهداف و مقاصد برنامهها اندازهگیرى شوند. نشانگرها، همانطور که از نام آنها بر مىآید، تنها نشانهاى از یک موقعیت معین و یا بازتاب آن موقعیت هستند. تعریف نشانگر در راهنماى WHO براى ارزشیابى برنامه بهعنوان متغیرهائى که در اندازهگیرى دگرگونىها کمک مىکنند، آمده است. اندازه گیری سطح سلامتی یک جامعه مشکل است و لذا یک نشانگر خاص را نمی توان برای این منظور در نظر گرفت.
همانطور که سلامت شامل ابعاد گوناگون است، نشانگرهای گوناگونی نیز برای اندازه گیری سطح سلامت لازم است.
تعداد اندکی از نشانگرها واجد تمام ویژگیهای لازم برای یک نشانگر هستند.
لذا برای بررسی سطح سلامت یک جامعه باید چندین نشانگر را در نظر گرفت و در مجموع تصمیم گیری نمود.
انواع نشانگر سلامت:(1)
مرگ و میر (mortality)
ابتلا (morbidity)
ناتوانی (disability)
تغذیه (nutrition)
کیفیت زندگی (quality of life) 5 اندازه گیریهای مرگ و میر میزان خام مرگ
میزانهای اختصاصی مرگ
میزان کشندگی بیماری (Case Fatality Rate)
میزان مرگ نسبتی (Proportional Mortality Rate)
میزان بقا (Survival Rate): کل بیمارانی که تشخیص داده یا درمان میشوند کل بیمارانی که بعد از 5 سال زنده می مانند 100 میزان بقاء 5 ساله فرایندهای موثر بر تغییر جمعیت میزان موالید خام (CBR)
میزان باروری عمومی (GFR)
میزان باروری اختصاصی سنی (ASFR)
میزان باروری کلی (TFR)
نسبت جنسی
درصد مرده زایی
میزان موالید خام (Crude Birth Rate=CBR):
(تعداد موالید زنده در یک سال تقسیم بر جمعیت منطقه در وسط سال) ضربدر 1000
CBR = x1000 تعداد موالید زنده متولد شده در یکسال معین جمعیت میانه همان سال نکاتی درباره میزان موالید خام این شاخص معلوم می کند که در یک منطقه در سال به ازای هر 1000جمعیت چند بچه زنده به دنیا می آید
برنامه های تنظیم خانواده در کاهش این شاخص تاثیر فراوانی دارد
عوامل موثر دیگر در این میزان:تحصیلات؛وضعیت اقتصادی؛ساختار سنی :اگر افراد زیر 15 سال یا سالمند زیاد باشند CBR پایین خواهد بود
باروری قابلیت تولید مثل یا توانایی بالقوه برای باروری (fecundity)
عمل حقیقی تولید مثل یا توانایی بالفعل برای باروری (fertility)
تعداد موارد باروری بستگی دارد به:
سن ازدواج
سطح تحصیلات
سطح اجتماعی اقتصادی (socioeconomic status)
تنوع و دسترسی به وسایل پیشگیری از بارداری
میزان باروری عمومی (Gross Fertility Rate=GFR):
(تعداد موالید زنده در یک سال تقسیم بر تعداد زنان 15 تا 49ساله در وسط سال) ضربدر 1000
در ایران: 61
GFR بیان می کند که از هر هزار زن در سن باروری چند فرزند زنده متولد می شود
میزان باروری عمومی نکاحی
(Marital General Fertility Rate=MGFR):
از آنجا که همه زنان 45-15 سال در معرض باروری قرار ندارند لذا در این میزان جمعیت مخرج کسر به زنان 45-15 ساله ازدواج کرده محدود میشود.
1000 MGFR= x
چرا میزان باروری عمومی نکاحی بیشتر از میزان باروری عمومی است؟
تعداد موالید در طول یکسال زنان 15-45 ازدواج کرده همان سال تفاوت میزان باروری عمومی ومیزان باروری نکاحی در میزان باروری عمومی مخرج کسر کلیه زنان در سن باروری یعنی زنان 49-15ساله هستند،در صورتیکه در مخرج کسر میزان باروری نکاحی زنان49-15 ساله ...
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
دسته بندی | مکانیک |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1174 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 20 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 20 صفحه
سیستم های خنک کننده خودرو مقدمه موتورهای بنزینی گرچه تا حدزیادی بهبود یافته و اصلاح شدهاند، اما هنوز بازده بالایی برای تبدیل انرژی شیمیایی به توان مکانیکی ندارند. بیشترین میزان انرژی موجود در بنزین (شاید 70درصد) به گرما تبدیل میشود و مهمترین وظیفه سیستم خنککاری خودرو، مراقبت و استفاده صحیح از گرمای ایجاد شده است. خنک کاری در موتور دو علت دارد: ۱) نگه داشتن دمای اجزای موتور در دمایی که روغنکاری مؤثر در آن ممکن باشد.۲) نگه داشتن دمای اجزای مختلف موتور در یک محدوده خاص به طوری که به سلامت قطعات موتور صدمه نزند انواع سیستم خنک کننده خودرو الف)دستگاه خنک کننده مستقیم، که کلیه دستگاه با هوا خنک می شود.ب) دستگاه خنک کننده غیر مستقیم، که کلیه دستگاه با آب خنک می شودو دارای رادیاتور می باشند
سیستم خنککاری با مایع در این سیستم، برای خنک کردن موتور از لولهها و مسیرهای تعبیه شده در موتور استفاده شده و مایع موردنظر دراین مسیرها گردش و جریان دارد. براثر جریان مایع در طول مسیر، گرمای موتور جذب شده و موتور خنک میشود. بعد از اینکه مایع، گرمای موتور را جذب کرد و از موتور خارج شد، به رادیاتور یا مبدل انتقال حرارت وارد شده و بر اثر دمیدن هوا توسط فن و انتقال گرما به هوای اطراف خنک میشود.
سیستم خنککاری با هوا برخی خودروهای قدیمی و تعداد زیادی از خودروهای مدرن امروزی، مجهز به سیستم خنککاری با هوا هستند. بدنه وبلوک موتور با پرههای آلومینیمی پوشیده شده است تا گرمای سیلندر را به هوای اطراف منتقل کند. فنی بسیار قوی نیز تعبیه شده که هوا را با سرعت و فشار زیاد به سطح این پرهها میدمد ودرنهایت گرما را به هوای اطراف منتقل میکند دستگاه سیستم خنک کننده تشکیل شده از رادیاتور
لوله ناقل اب
واتر پمپ
فن یا پروانه رادیاتور مخزنی از جنس مس می باشد که با توجه به کانالهای تعبیه شده در آن ، وظیفه انتقال حرارت موجود در آب را به عهده دارد بنابراین بایستی همواره کنترل نمود که سطح آب در مخزن رادیاتور بیش از دو سانتیمتر پائین تر از دهانه مخزن نباشد.
انواع رادیاتور
فین تیوب (fin-Tube)
• رادیاتور عمودی :در این نوع رادیاتور جریان سیال خنک کننده از طرف بالا رادیاتور وارد شده بعد از خنک کاری از ناحیه کف ان خارج می شود.
کروگیت (crougate)
• رادیاتورافقی:در این نوع رادیاتور سیال از جهت عرضی وارد و بعد از عبور شبکه ها به طریق افقی از ان خارج می شود در یا سرپوش رادیاتور درب رادیاتور، در عمل باعث افزایش دمای نقطه جوش مایع خنککننده به میزان تقریبی 25 درجه سانتیگراد میشود. وقتیکه مایع در طول مسیر سیستم خنککاری، گرم میشود عملا منبسط شده و فشار آن بالا میرود. درب رادیاتور تنها محلی است که افزایش فشار ایجاد شده، میتواند از آن خارج شود. بنابراین، فنر درب رادیاتور را به نحوی طراحی میکنند که کارکردی متناسب با حداکثر فشار ایجاد شده داشته باشد
خواص استفاده فنر در درب رادیاتور
1.جلوگیری از خروج مایع سیستم خنک کننده از داخل رادیاتوردر اثر افزایش دمای اب
2.ایجاد فشار نسبی در سیستم خنک کننده جهت افزایش دمای نقطه جوش
مایع خنککاری خودروها در گسترهای وسیع از دماهای مختلف کار میکنند و به همین دلیل، مایع خنککاری موجود در موتور آنها، دماهای مختلفی را شامل میشود
مایع خنککاری مناسب باید دمای نقطه جوش بالا، دمای نقطه انجماد پایین و ظرفیت گرمایی بالایی داشته باشد. آب، یکی از مایعهای متداول است که ظرفیت حرارتی بالایی دارد، اما فاقد نقطه انجماد پایین بوده و به همین دلیل، آب خالص برای خنککاری موتور و استفاده در خودرو، مایعی مناسب نیست واترپمپ این قطعه، پمپ دورانی گریز از مرکز سادهای است که به وسیله تسمه متصل به میللنگ موتور، دوران میکند. هنگامی که خودرو روشن است و موتور کار میکند، واترپمپ مایع خنککننده را در مدار خنککاری به حرکت در میآورد.
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 486 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 77 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 77 صفحه
1 2 سم شناسی و آشنایی با فلزات سنگین 3 سم شناسی یا توکسیکولوژی Toxicology علمی است که درباره شناخت سموم ، خواص ، اثرات آنها بر روی موجودات زنده و نیز طریقه نمونه برداری و تعیین مقدار آنها در محیط زیست و نزد انسان و سایر موجودات بحث می کند.
4 با توجه به افزایش روزافزون مواد شیمیایی و سمی و کاربرد متنوع آنها در محیط زیست و بویژه در صنایع مختلف و خطرات و عوارضی که از طریق آنها حاصل می شود لزوم آشنایی ، شناخت خواص و اثرات زیان بار آن روشن می شود.
رشته های متعدد سم شناسی شامل :
سم شناسی پزشکی Medical and Clinical Toxicology
سم شناسی غذایی و دارویی Food and Drug Toxicology
سم شناسی محیط Environmental Toxicology
سم شناسی پرتوها Radio Toxicology
سم شناسی صنعتی Industrial Toxicology 5 سم شناسی صنعتی :
شاخه ای از سم شناسی که اختصاصا در محیطهای کار و صنایع به بررسی و مطالعه مواد شیمیایی ، تجسس و شناسایی ، چگونگی تاثیر آنها ، جستجو در محیط کار و نزد افراد ، نمونه برداری ، آزمایشات لازم و تعیین مقدار آنها و سپس مقایسه با استانداردها می پردازد و جزیی از علوم بهداشت صنعتی یا حرفه ای محسوب می شود.
هدف :
1- شناخت سموم ، خواص و چگونگی تاثیر آنها بر بدن انسان (نحوه تماس ، ورود ، انتشار ، جذب و دفع آنها)
2- شناخت انواع مسمومیت ها و بیماری های ناشی گردوغبار مواد شیمیایی و سمی
3- تجسس ، نمونه گیری ، تعیین مقدار سموم در محیط کار و نزد انسان و نیز مقایسه نتایج با استانداردها و ارائه توصیه های بهداشتی
6 تعریف سم یا زهر : Toxine
ماده ای که از یک راه خاص و یا راههای مختلف و در مقادیر معین باعث اختلال و یا توقف فعل و انفعالات حیاتی موجود زنده به طور موقت یا دائم می گردد.
معمولا به موادی اطلاق می شود که مصرف و یا تماس با مقدار جزئی از آن باعث مسمومیت و حتی منجر به مرگ می شود. 7 دارو : Drug
به ماده یا موادی گویند که در موارد خاص به مقدار معین و از راههای مختف جهت پیشگیری و یا درمان بیماری و یا حفظ بهداشت و سلامت موجود زنده به کار رفته می شود.
دوز : Dose = Dosage
مقدار مصرف یا استعمال مواد شیمیایی بویژه سموم و داروها 8 منشا سموم :
1- سموم گیاهی
2- سموم حیوانی
3- سموم شیمیایی 9 اثرات سم بر روی بدن :
اثرات موضعی
اثراتی هستند که معمولا در محل ورود سم به بدن یا در محل تماس سم با بدن بوجود می آیند.
به عنوان مثال اثر مواد سوزاننده مثل قلیاها بر روی پوست یا قرمزی چشمها، تحریک مجاری تنفسی و تحریک دستگاه گوارش
اثرات سیستمیک
اثراتی هستند که پس از جذب و توزیع سموم در بدن بوجود می آیند.
به عنوان مثال پلی وینیل کلرید در عروق کبدی ایجاد سرطان می کند و استنشاق بخارات بنزن می تواند موجب ایجاد لوسمی شود . 10 مسمومیت Intoxication بهم خوردن تعادل فیزیولوژیکی ، فیزیکی و روانی موجود زنده که در اثر ورود یا
تماس ماده خارجی سمی اتفاق می افتد.
بروز مسمومیت با ظاهر شدن علائم و عوارض خاصی همراه است که شدت آن
بستگی به مقدار ماده سمی ، راه ورود و طول مدت تماس دارد. 11 انواع مسمومیت بر اساس شدت بروز علائم :
1- حاد (Acute) : ماده سمی یکباره و به مقدار نسبتا زیاد از راه معینی وارد بدن می شود. علائم اغلب شدید و سریع می باشد.
2- مزمن (Chronic) : ماده سمی به مقدار جزیی و یا به طور مکرر و دراز مدت به بدن شخصی وارد و علائم آن به کندی و پس از گذشت مدت زمان طولانی ظاهر می گردد. 12 انواع مسمومیت ها بر اساس شکل ایجاد :
1- مسمومیت اتفاقی : در اثر اشتباه ، بی دقتی و عدم اطلاع ایجاد می شود.اغلب به صورت خوراکی
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 492 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 20 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 20 صفحه
1 2 سلامت شیر از تولید تا مصرف و اهمیت تغذیه ای آن 3 شیر یک ماده غذایی ارزشمند تقریبا تمامی مواد لازم برای رشد و ادامه زندگی انسان را دارا است
از مهمترین منابع پروتئین حیوانی
نقش بسیار مهمی را در تامین کلسیم، فسفر، پروتیین و ویتامین های A و D دارند.
نقش شیردر سلامت استخوان ها وبهبود ضعیت رشد
درکاهش خطر بیماری های مزمن نظیر استئوپروز، فشار خون و انواع سرطان ها نقش دارد 4 مصرف سرانه شیر تولید شیر کشور از 6316 هزار تن در سال 1382به 9556 هزار تن در سال 1388 افزایش یافته است
با این وجود میزان مصرف سرانه مواد لبنی در کشورمان (90 کیلوگرم) در مقایسه با مصرف سرانه جهانی(155 کیلوگرم) اختلاف قابل توجهی دارد.
بر اساس آخرین یافته های علمی در بررسی ارزش غذایی شیر و فرآورده های آن، مصرف سالیانه 200 کیلوگرم از این ماده ارزشمند را توصیه می کنند 5 سهم گروه شیر و فرآورده های آن در سبد غذایی خانوارهای ایرانی
به تفکیک شهر و روستا و کل کشور (اسماعیلی انستیتو تغذِیه)
6 مصرف سرانه شیر سهم شیر و فرآورده های آن در سبد خانوارهای ایرانی 10 درصد است و این سهم در مناطــق شهری و روستایی مشابه است و بعد از نان و غلات، میوه و سبزی در رتبه سوم قرار دارد
درصد سهم شیر ولبنیات در دریافت کلسیم ریبوفلاوین و ویتامین A در کشوربترتیب عبارتست از 32،28و15 درصد میباشد 7 8 مقایسه میانگین کلسیم دریافتی و کلسیم مورد نیاز کل کشور درصد سهم شیر و ماست در تامین کلسیم مورد نیاز میلیگرم در روز درصد 9 عوارض ناشی از کمبود دریافت شیر و فرآوردهای آن آخرین بررسى مصرف مواد غذایى کشوری که توسط انستیتو تحقیقات تغذیهاى کشور، در سال 1380، انجام شده، بیانگر کمبود دریافت کلسیم در حدود 90% خانوارهاى کشور است
با توجه پایین بودن میزان
مصرف شیر و لبنیات خطر
بروز بیمارِِیها های ناشی از
کمبود کلسیم مانند پوکی
استخوان افزاِیش می یابد
10 با توجه به پایین بودن میزان مصرف شیر و لبنیات در جامعه، باید در جهت بهبود عرضه سرانه لبنیات در کشور، تخصیص یارانه مناسب، آموزش و ایجاد فرهنگ صحیح مصرف شیر و لبنیات اقدامات لازم بعمل آید.
علاوه با اهمیت تغذیه ای شیر لزوم پایش و کنترل کیفیت شیر از اهمیت ویژه ای برخوردار است 11 ایمنی شیر شیر به علت ویژگیها و صفات ممتازی که دارد به سرعت در معرض آلودگیهای گوناگون قرار میگیرد و بسادگی باعث انتشار تعداد زیادی از عوامل بیماریزا میگردد.
به بهداشت شیر در مراحل مختلف تولید ، جمع آوری ،حمل ونقل ، تغییر و تبدیل در کارخانه ، توزیع و مصرف توجه ویزه مبذول گردد 12 رعایت بهداشت شیر از تولید تا عرضه تولید شیر
دوشیدن وجمع آوری شیر خام
بهداشت شیر در کارخانه
بهداشت شیر در سطح عرضه و مصرف
13 شرایط بهداشتی تولید ، نگهداری و حمل علوفه
در صورت رعایت نکردن شرایط بهداشتی علوفه در مرحله تولید ،نگهداری و حمل و نقل بر اثر کپک زدگی و رشد قارچها ترکیبات سمی به نام مایکو توکسین تولید میشوند که در بین 14 نوع سرطانزای آنها ، آفلا توکسین از نظر سرطان زایی قوی تراست که در اثر کپک زدگی خوراک دام و تولید آفلا توکسین B1 متابولیت آن یعنی آفلاتوکسین M1 در شیر مشاهده می شود که اثر هپاتوکسیستی و سرطان زایی دارد.
بر اساس استاندارد FDA میزان آفلاتوکسین M1 در شیر کمتر از ppb 0.5و بر اساس استاندارد ایران کمتر از 0.05 می باشد.
14 شرایط بهداشتی تولید ، نگهداری و حمل علوفه
باقیمانده سموم دفع آفات نباتی از دیگر مخاطراتی است که می تواند از طریق تغذیه دام با علوفه وارد بدن گردد . اگرچه اطلاعات آماری دقیقی در خصوص میزان انتقال این مواد از طریق شیر و یا دیگر محصولات دامی در دست نیست ولی همواره به عنوان یک از مخاطرات زیست محیطی مورد توجه می باشد
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 704 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 20 |
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 20 صفحه
ساختار اتم
تالس آب را عنصر اصلی سازنده جهان هستی می دانست
ارستو سه عنصر هوا ، خاک و اتش را به عنصر پیشنهادی تالث افزود و این چار عنصر را عنصرهای سازنده کاینات تصور کرد .
رابرت بویل دانشمند انگلیسی ضمن معرفی عنصر بعنوان ماده ای که نمی توان آن را به مواد ساده تری تبدیل کرد ، شیمی را علمی تجربی نامید .
جان دالتون شیمی دان انگلیسی با نظریه اتمی خود گام مهمی برای مطالعه ی ماده و ساختار آن برداشت مطالعه ساختار ماده مطالعه روی عنصرها به حدود 2500 سال پیش بر میگردد
دالتون با استفاده از واژه یونانی اتم که به معنای تجزیه ناپذیر است ، ذره های سازنده عنصرها را توضیح داد: این ایده که همه مواد از ذره های کوچک و تجزیه ناپذیری به نام اتم ساخته شده اند ، نخستین بار 2500 سال پیش توسط دموکریت فیلسوف یونانی مطرح شده بود ،اما دالتون با اجرای آزمایشهای بسیار از نو به ان نتیجه گیری دستیافت . نظریه اتمی دالتون علی رغم نارسایی ها و ایرادهایی که داشت به نقطه آغازی برای مطالعه دقیقتر و عمیقتر ساختار و رفتار (خواص) ماده تبدیل شد . نظریه اتمی دالتون 1.ماده از ذره های تجزیه ناپذیری به نام اتم ساخته شده است
2.همه اتم های یک عنصر مشابه یکدیگرند
3. اتم ها نه به وجود می ایند و نه از بین می روند
4.همه اتم های یک عنصر جرم یکسان و خواص شیمیایی مشابهی دارند
5. اتم های عنصرهای مختلف به هم متصل می شوند و مولکولها را به وجود می اورند .
6در هر مولکول از یک ترکیب معین ، همواره نوع و تعداد نسبی اتم های سازنده آن یکسان است
7. واکنش های شیمیایی شامل جابجایی اتم ها یا تغییر در شیوه ی اتصال انها در مولکولهاست در
این واکنشها اتم ها خود تغییری نمیکنند . بندهای نظریه اتمی دالتون شاید بتوان گفت که اجرای آزمایشهای بسیاری با الکتریسیته ، مقدمه ای برای شناخت ساختار درونی اتم بوده است .
پس از کشف الکتریسیته ساکن یا مالشی ، در آغاز قرن نوزدهم میلادی به این نکته پی برده شد که بارهای الکتریکی مثبت یا منفی ایجاد شده به هنگام مالیدن یک جسم روی یک جسم دیگر ، از جایی نمی ایند و پیدایش آنها به خود ماده و شاید به اتمهای سازنده آن مربوط می شود . الکترون نخستین ذره زیر اتمی شناخته شده کشف الکترون با آزمایش برقکافت مایکل فارادی دانشمند معروف انگلیسی مشاهده کرد که به هنگام عبور جریان برق ازمیان محلول یک ترکیب شمیایی فلز دار ( روشی که به آن برقکافت می گویند ) یک واکنش شمیمیایی در آن به وقوع میپیوندد . فیزیکدان ها برای توجیحه این مشاهده ها برای الکتریسیته ذزه ای بنیادی پیشنهاد کردند و ان را الکترون نامیدند.اما در ان زمان به وجود رابطه ای میان اتم و الکترون پی برده نشد . (برقکافت یک واکنش شمیایی است که با عبور جریان برق از درون محلول به وقوع می پیوندد . برقکافت لوله ی پرتوی کاتدی لوله ای شیشه ای است که بیشتر هوای درون آن به کمک پمپ خلأ خارج شده است . در دو انتهای این لوله یک قطعه فلز نصب شده است که به ان الکترود می گویند . هنگامی که یک ولتاژ بسیار قوی بین این دو الکترود اعمال شود پرتوهایی از الکترود منفی (کاتد) به سمت الکترود مثبت ( آند ) جریان می یابد . از این رو به انها پرتوهای کاتدی می گویند این پرتوها بر اثر برخورد با یک ماده فلوئورستند پرتوهای کاتدی پرتوهای کاتدی تامسون با مشاهده های خود از پرتوهای کاتدی به این نتیجه گیریها دست یافت :
1.پرتوهای کاتدی به خط راست حرکت میکنند
2.پرتوهای کاتدی به هنگام عبور ، گاز رقیق درون لوله را ملتهب می سازند.
3. پرتوهای کاتدی دارای بار الکتریکی منفی هستند .
4. همه مواد دارای الکترون هستند و یژگیهیای پرتوهای کاتدی در سال 1896 هانری بکرل فیزیکدانی که روی خاصیت فسفرسانس مواد
شیمیایی کار میکرد بطور تصادفی با پدیده جالبی روبرو شد بکرل بطور تصادفی
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.