اسفندونه,پیشینه تحقیق,دانلود پرسشنامه,پاورپوینت درسی

اسفندونه,پیشینه تحقیق,دانلود پرسشنامه,پاورپوینت درسی, خرید ساعت مچی , خرید لوازم آشپزخانه, خرید کفش , تخفیف های دیجی کالا , تخفیف خرید کیف و کفش و مد و پوشاک

اسفندونه,پیشینه تحقیق,دانلود پرسشنامه,پاورپوینت درسی

اسفندونه,پیشینه تحقیق,دانلود پرسشنامه,پاورپوینت درسی, خرید ساعت مچی , خرید لوازم آشپزخانه, خرید کفش , تخفیف های دیجی کالا , تخفیف خرید کیف و کفش و مد و پوشاک

تحقیق تاریخچه ایذه

تحقیق-تاریخچه-ایذه
تحقیق تاریخچه ایذه
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 6
حجم فایل: 12 کیلوبایت
قیمت: 10000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 6 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏به نام خدا
‏تاریخچه‏‌‏ شهر ‏ایذه‏
‏ایذه یک شهر تاریخی است و آ‏‌‏ثاری از زمان‏‌‏های بسیار قدیم در آن به جا مانده است. این شهر در روزگار عیلامیان اهمیت و عظمت بسیار داشته و مرکز آن آنزان یا آشتیان بوده و در عهد ساسانیان نیز نام و اعتبار داشته است. در کتابهای تاریخی و جغرافی دوران بعد از اسلام نیز نام این شهر ذکر شده است. مقدسی و ابن‏‌‏خرداد و یاقوت حموی از ایذه نام برده‏‌‏اند. آتشکده‏‌‏ای هم در آن شهر بود که تا زمان هارون‏‌‏الرشید فروزان بوده است. ‏«‏استرنج‏»‏ می‏‌‏نویسد: ایزج به پل سنگی بزرگی که در آن شهر روی کارون بسته بودند معروف بود. پل مزبور را یاقوت از عجایب جهان شمرده است. این پل که خرابه‏‌‏های آن هنوز دیده می‏‌‏شود، بنام مادر اردشیر بابکان (خزهزاد) نامیده می‏‌‏شود. کلمه ایذه در زمان اتابکان لر کمتر بکار رفت و به جای آن مالمیر (مال امیر) نامیده شد. کلمه ایذه در قرن‏‌‏های گذشته به کلی متروک شده بود تا در دوره پهلوی مجددا مورد استفاده قرار گرفت.

‏مراکز تاریخی و باستانی
‏مجسمه سوسن
‏قطعه سنگ نامنظم خاکستری رنگی است که بر روی آن نقش‏‌‏زنی ایستاده حجاری شده است. با وجود خرابی و آسیب‏‌‏های وارده به این مجسمه،‏‌‏ وضع و حالت و لباس‏‌‏های مجسمه ظاهراً‏ ‏ دال بر زن بودن این مجسمه زیبا دارد. این مجسمه در مسیر ایذه به طرف مسجد سلیمان پس از پشت سرگذاشتن آبادی پیون و تنگ لیموچی در سوسن واقع شده است.

‏قلعه تل
‏این قلعه توسط محمدتقی‏‌‏خان بختیاری در سرتلی در ناحیه ایذه بنا شده است. این قلعه مرکز خان‏‌‏های ایل بختیاری بوده و چندین قلعه در آن وجود داشته است. مردم قلعه تل به هنگام کندن پی خانه‏‌‏شان دو سنگ بزرگ که به زمان عیلامیان مربوط می‏‌‏شوند، از زمین بیرون آورده‏‌‏اند. یکی از سنگ‏‌‏ها پایه ستون و دیگری سنگی منقوش است که چهار نقش دارد و دو نفر در مقابل دو نفر ایستاده‏‌‏اند.

‏قلعه دیزه وراز
‏3
‏این قلعه در شمال کوه دلا قرار دارد. پله‏‌‏های زیادی از پایین تا قلعه وجود دارد. این قلعه در بلندترین قله کوه دلا ساخته شده است. ساختمان این قلعه به زمان فرامرز اشکانی می رسد.

‏قلعه اَرک یا اَرخ
‏این قلعه روی کوهی مشرف به شلاه ساخته شده و پایین کوه روبروی آسیاب‏‌‏های آبی قلعه دیگری وجود دارد که جوی آبی به صورت دایره درون حیاط آن کشیده شده است. این کاخ ‏–‏ قلعه در بین دو رودخانه قرار دارد که روی یکی از آنها پلی وجود داشته و بر اثر زمان خراب شده و فقط یکی از ستون‏‌‏های آن باقی‏‌‏مانده است. این کاخ قلعه مقر حکومت قوم عیلام بوده است.

‏روستای شمی
‏این روستا در دهستان شمی شهرستان ایذه واقع شده است. در فاصله نه کیلومتری این روستا آثار باستانی بسیار زیبا و مشهوری نظیر مجسمه‏‌‏های بزرگ برنزی، سنگ‏‌‏های مرمری، گورهای باستانی از دوره‏‌‏ پارت‏‌‏ها کشف شده است، برخی از این مجسمه‏‌‏ها و اشیاء به‏‌‏دست آمده ‏جزء شاهکارهای مسلم ریخته‏‌‏گری و فلزگدازی‏ است. گورستان شمی نیز به دوره ساسانیان مربوط است‏ ‏.

‏نقش ‏خ‏ونگ اژدل یا اژدر
‏در پانزده کیلومتری شمال ایذه در شرق خونگ‏‌‏ اژدر قطعه سنگی بسیار عظیم قرار دارد که بر روی آن نقش مهرداد اول یا دوم اشکانی حجاری شده که بر اسبی سوار است و کبوتری حلقه قدرت را همراه نامه‏‌‏ای به او تقدیم می‏‌‏کند و افرادی (روحی) به حضورش بار یافته‏‌‏اند.
‏ ‏بردنبشته ایذه
‏در راه ایذه به پیون پس از طی یک کیلومتر، در کف دره برد نبشته، قطعه سنگ نامنظمی به وسیله حجاران زبردستی حجاری شده است و نقش‏‌‏های بسیار زیبا و زنده و پرتحرکی بر سطوح آنها حک شده است. نقش‏‌‏های این سنگ‏‌‏نبشته عبارت از مرد بلند قدی با گیسوان گشاده و انبوه با کلاه‏‌‏گرد بی‏‌‏کنگره با شمشیری‏ ‏ به دست است. در سمت راست این نقش سواری حجاری شده است. در سمت چپ نیز نقش چند انسان حجاری شده به چشم می‏‌‏خورد.
‏ ‏نقوش کول فره
‏کتیبه کول فره در انتهای دشت ایذه قرار دارد. در این اثر نقوش بدیع و حیرت‏‌‏انگیزی از صورتهای شاه، فرمانروا، زن، مرد،‏‌‏ اسرا و جانورانی چون گاو،‏‌‏ گاومیش و گوسفند حجاری شده‏‌‏اند. نقوش این کتیبه در حال نیایش و احترام و حمل هدایا و تقدیس رب
‏3
‏‌‏النوع یا امیر دیده می‏‌‏شوند.‏ ‏ این اثر به دوران حکومت عیلام (قبل از میلاد) مربوط است و از آثار بسیار مهم باستانی استان‏ ‏ خوزستان به شمار می‏‌‏رود.
‏ ‏نقوش کوباد ایذه
‏از کوه فره ایذه به طرف جاده دز و در جهت شرق آن گورستانی وجود دارد که در نزدیک آن قطعه سنگی به چشم می‏‌‏خورد. روی این صخره یک مربع مستطیل به طول و عرض تقریبی یک و نیم‏ ‏ سه‏ ‏ متر حجاری شده است. در این لوح از سمت چپ پنج انسان ایستاده با لباس بلند و دو دست روی سینه حجاری شده‏‌‏اند. در جلو این پنج نفر نقش مردی یا زنی بر سکو یا تختی نشسته است که به سوی آن پنج نقش توجه دارد. لباس این نق‏ش هم چون دیگر نقش‏‌‏ها دامنی بلند است. مردم ناحیه به این نقش نام مکتب‏‌‏خانه یا مدرسه داده‏‌‏اند.

‏کتیبه هانی
‏در کناره شمال شرقی کوه‏‌‏هایی که جلگه مال امیر به آنها محدود می‏‌‏شود، (شهرستان ایذه) نقوش برجسته کتیبه‏‌‏هایی به خط عیلامی دیده می‏‌‏شود که اکثر آنها به نام پادشاهانی به نام ‏«‏هانی‏»‏ پسر ‏«‏تاهی‏‌‏هی‏»‏ موسوم می‏‌‏باشد. هانی حاکم محلی ایذه بود که در زمان عیلامیان به نام ‏«‏آیامپیر‏»‏ یا ‏«‏آیاتم‏»‏ مشهور شده است.

‏جاذبه های طبیعی

‏تاراز
‏کوه نیمه‏‌‏جنگلی تاراز در دهستان سوسن و در شصت و هفت کیلومتری شمال غربی ایذه واقع شده و حدود دوهزار هفتصد و چهل و سه متر ارتفاع دارد. آب چلو از این کوهستان سرچشمه می‏‌‏گیرد. کوه تاراز از شمال غربی به کوه للر و از جنوب به کوه تخت سرشط متصل است و دامنه‏‌‏های شرقی آن به آب بازیافت منتهی می‏‌‏شود.

‏تلگه
‏کوه نیمه جنگلی تلگه در دهستان سوسن، در بیست و هشت کیلومتری شمال شرقی ایذه واقع شده و حدود سه هزار و پنجاه متر ارتفاع دارد. این کوه از جنوب به کوه دزسفید، از جنوب شرقی به کوه تاوارا، از شمال به کوه چور و از شمال غربی به کوه گم‏‌‏زرد متصل است.
‏4

‏تورک
‏کوه تورک جزء دهستان سوسن شهرستان ایذه است. این کوه در فاصله نود و یک کیلومتری شمال غربی ایذه با ارتفاع سه هزار و سیصد و نوزده متر واقع شده است. این کوه سرچشمه رودخانه‏‌‏های آب بازافت و لب است. تورک از شمال غربی به کوه لم‏‌‏لی متصل است و جزء کوهستان زاگرس به‏‌‏شمار می‏‌‏رود.

‏دوتو
‏کوه جنگلی دوتو در دهستان هپرو، در پنجاه و هشت کیلومتری جنوب شرقی ایذه واقع شده است. ارتفاع این کوه حدود سه هزار و صد و هفتاد متر است. این کوه از جنوب به کوه کله متصل است و از شمال به کوه لیراب می‏‌‏پیوندد. دامنه‏‌‏های شرقی این کوه به دره رودخانه سیراب و دامنه‏‌‏های غربی آن به دروه رودخانه صیدون متصل می‏‌‏شود. در دامنه غربی این کوه دریاچه کوچی در میان دو کوه کله و دوتو قرار دارد و آب از زمین و اطراف آن می‏‌‏جوشد. دامنه‏‌‏های این کوه از جنگل پوشیده شده و جزء کوهستان مونگشت از کوهستان بزرگ زاگرس به‏‌‏شمار می‏‌‏رود.

‏کله
‏کوه کله در دهستان هپرو در پنجاه و نه کیلومتری جنوب شرقی ایذه واقع شده است. ارتفاع این کوه حدود سه هزار و ده متر است. این کوه از شمال به کوه دوتو متصل است. رودخانه صیدون از غرب، رودخانه اعلاء از جنوب و رودخانه‏‌‏های لیراب و سمه از شرق آن عبور می‏‌‏کنند. در دامنه غربی این کوه چشمه‏‌‏ای است که آب آن در یک دریاچه کوچک جمع می‏‌‏گردد. این دریاچه که ‏«‏دوتو‏»‏ نام دارد در ارتفاع حدود هزار و ششصد و هشتاد متری قرار دارد. کوه کله جزء کوهستان مونگشت از کوهستان بزرگ زاگرس به‏‌‏شمار می‏‌‏رود و دامنه‏‌‏های آن از جنگل پوشیده شده است.
‏مونگشت (منگشت)
‏کوهستان مونگشت در شهرستان‏‌‏های لردگان و ایذه، مرکب از کوه‏‌‏های تنوش، ناشلیل، زردحلقه، نشا، سه‏‌‏پران، سرچاه، قوچه، بدرنگان، برآفتاب، کله، کلمه و دوزرد قرار دارد. بلندترین قله این کوهستان سه هزار و ششصد و سیزده متر ارتفاع دارد که در 55 کیلومتری جنوب شرقی ایذه و در پنجاه و دو کیلومتری گرمان و در سیزده کیلومتری شمال غربی روستای لیراب واقع شده است. رودخانه‏‌‏های هلایجان، آب زردک، صیدون از دامنه‏‌‏های غربی، لیراب و سمه از دامنه جنوبی، خرسان و کارون از دامنه

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

جلوگیری از طلاق wink با کاندوم خاردار سیلیکونی دائمی

کاندوم خاردار دائمی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.